SEO

SEO Kontrol Listesi

SEO kontrol listesi, SEO çalışmalarında web sitelerinde kontrol edilmesi gereken maddelerin kontrol edilmesidir. SEO kontrol listesi çok daha uzun bir liste olarak yapılabilir ama öncelikli bakılması gereken SEO maddelerini listeleme yaptım. 

SEO kontrol listesini 4 farklı başlık altında detaylı bir şekilde inceleme yapacağız. Lafı fazla uzatmadan Temel SEO kontrol listesi ile başlayalım. 

İçindekiler

Temel SEO Kontrol Listesi

Temel SEO kontrol listesi, SEO çalışmalarına başlamadan önce yapılması gereken SEO çalışmalarıdır. SEO çalışmalarının yapılması ve sonuçlarının görünmesi için bazı araçlara ihtiyaç vardır. Bu araçları Temel SEO kontrol listesinde inceleyeceğiz. 

1.Google Search Console Kurun

Google Search Console, SEO çalışması yapmadan önce ilk olarak bu aracın kurulu olup olmadığını kontrol ediyorum. Google Search Console, SEO performansını izlemek için Google tarafından sunulan ücretsiz bir araçtır. 

seo-kontrol-listesi-Google-search-console

Google Search Console ile takip edebileceğiniz bazı metrikler:

  • Sıralama aldığınız anahtar kelimeler
  • Sıralama pozisyonları
  • Web sitesindeki hatalar
  • Site haritası
  • Web sitenin performansı

Google Search Console ile yukarıdaki maddelerden daha fazlasını kontrol edebilirsiniz. Google Search Console kurumu ve metrikler hakkında daha detaylı bilgi almak için https://www.eyupkaradayi.com/google-search-console-nedir/ göz atabilirsiniz.

2.Google Analytics Kurun

Google analytics, Web sitesine gelen kullanıcıların davranışları, kaç kişinin ziyaret ettiğini, nereden ve hangi konumdan  geldiğini, nasıl bir etkileşimde bulundukları vb. tüm metrikleri görmemizi sağlayan ücretsiz bir araçtır. 

Web sitenize mutlaka Google Analytics kurulumu gerçekleştirin ve Metrikleri kontrol edin. 

3.Yandex Metrica ve Bing Kurun

Yandex Metrica ve Bing Kurulumu ile web sitenize gelen kullanıcıların neler yaptığını öğrenmenizi sağlayan diğer ücretsiz araçlardır. Özellikle Yandex Metrica E-ticaret sitelerinde kullanıcıların ne yaptığı hakkında detaylı bilgi vermektedir. 

seo-kontrol-listesi-yandex

E-ticaret sitelerinde Yandex Metrica kullanarak satışlarınızın dönüşümlerini arttırabilirsiniz. Yandex Metrica ile ilgili daha kapsamlı bilgi almak için https://www.eyupkaradayi.com/yandex-metrica-nedir/ içeriğime göz atabilirsiniz. 

4.Bir Site Haritası Oluşturun

Site Haritaları, Arama motorlarına web sitenizdeki önemli içeriği nasıl ve nerede bulabileceklerini söylerler. Arama motoru botları da kolayca web sitesini tarar ve dizine ekleyebilir.

Web sitesinde site haritaları şu şekilde gözükür:

/sitemap.xml

/sitemap_index.xml

/sitemap

Genellikle web sitenizin domaininden sonra bu ifadeleri girerek tarayıcının URL kısmına yazar ve aratırsanız site haritanıza ulaşabilirsiniz. 

5.Robots.txt Dosyası Kurun

Robots.txt dosyası arama motoru botlarına sitenizde nereye gidip gidemeyeceklerini söyleyen bir düz metin dosyasıdır. 

Robots txt dosyası her zaman olması gerekir. Arama motorları web sayfanızda veya bölümlerinde taramasını istemediğiniz bir yer varsa Robots.txt dosyası olması zorunludur. Örnek olarak e-ticaret sitesinin alışveriş sepetinin taranmasına ve dizine eklenmesine gerek yoktur. Robots.txt dosyasında e-ticaret sitesinin sepet kısmını engelleme aşağıdaki komut ile  olmaktadır. 

User- agent: *

Disallow: /cart/

domainadı.com/robots.txt yazarak bir robots.txt dosyanın olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Robots.txt dosyasının nasıl oluşturulacağını bilmiyorsanız web sayfamda Robots.txt ile ilgili içeriğe mutlaka göz atın. 

Teknik SEO Kontrol Listesi 

Teknik SEO, web sitesinin teknik tarafında düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol ettiği tüm çalışmalara verilen isimdir. Web sitesinde var olan birçok teknik konu vardır. Bazıları yazılımsal bilgi gerektirir bazısı gerektirmez. Teknik SEO kontrol listesi daha da uzayabilir ama temelde kontrol edilmesi gerekenleri listeledim. 

6.HTTPS Kullandığınızdan Emin Olun

Sitenizin HTTPS kullanıp kullanmadığını nasıl anlarsınız?

Tarayıcınızın arama çubuğunda bir asma kilit arayın:

HTTPS, Arama motoru optimizasyon sıralama faktörüdür. Web sitesinde HTTPS kullanılmıyorsa kullanılmalıdır. Alacağınız sıralamadan ziyade HTTPS web sitesini ziyaret eden kişilerin verilerini korur. Web sitesindeki iletişim formu, Özellikle web sitesinden ödeme alıyorsanız mutlaka HTTPS  olması gerekir. 

seo-kontrol-litesi-ssl-sertifikasi

Web sitesinde HTTPS olup olmadığını görseldeki gibi tarayıcının URL kısmında asma kilit varsa HTTPS kullanılmaktadır. 

7.Sitenizin Taranabilir Olduğunu Kontrol Edin

Web sitenizin dizine ekleme ve tarama aldığından emin olun. Dizine ekleme ve tarama farklı şeylerdir. Arama motorlarının bir sayfası taraması o sayfayı illaki dizine ekleyeceği anlamına gelmez. Web sayfasında robots meta etiketi veya  “noindex” varsa, Google botun sayfayı dizine eklenmesi mümkün değildir. 

Google Search Console üzerindeki Kapsam Raporu dizine eklenmemiş URL’ler hakkında detaylı bilgi verir. Kapsam Raporunda ki bilgiyi Ahrefs Site Denetiminde Dizinlenebilirlik raporundan da ulaşabilirsiniz.

Dizine eklenmesini istediğiniz “noindexli” sayfalar mevcut ise, “noindex” etiketini sayfadan kaldırın.

8.Sitenizin Mobil Uyumlu Olduğundan Emin Olun

Artık aramaların çoğunluğu mobil cihazlar üzerinden gerçekleşmektedir. Bu sebeple web sitenizin mobil uyumlu bir site olduğundan emin olmanız gerekir. 

Google’ın ücretsiz sunduğu Mobil Uyumluluk Test Aracı ile web sitenizi kontrol edin. 

9.Sitenizin Hızlı Olduğundan Emin Olun

Sitenizin hızlı olduğundan emin olmalısınız. Bir web sitesi 3 saniyeden daha uzun sürede açılmazsa kullanıcıların %53’ü web sitesini terk etmektedir. 

Web sitesinin hızlı olması 2018 yılından beri sıralama faktörüdür. Web sitesi yavaşsa hemen çıkma olasılığı artar. 

Web sitenin hızı ile ilgili bilgi almak için Google Pagespeed Insights ve GTMetrix araçları kullanılabilir. Buradaki sonuçlara bakarak web sitesinin hız optimizasyonu yapılmalıdır. 

10.Web sitesine Tek Bir Alan Adından Erişebilir Olduğuna Emin Olun

İnsanlar web sitenize birden fazla yerden erişim sağlamamalı. Web sitenize birden fazla yerden erişim sağlanırsa Tarama, dizine ekleme ve güvenlik sorunlarına yol açabilir.

Web sitenize tek bir adresten girdiğine emin olmak için httpsstatus.io adresine aşağıdaki 4 URL’i ekleyin.

http://domainadi.com

http://www.domainadi.com

https://domainadi.com

https://www.domainadi.com

Tek bir adresten girerse hepsi dördüncüye yönlendirilmelidir. 

Eğer ki bir sorun varsa 301 kalıcı yönlendirme yapılması gerekir. 

11.Bozuk Sayfaları Kontrol Edin ve Düzeltin

Bozuk bağlantılar, İnsanların kullanıcı deneyimini olumsuz yönde etkiler. Web sitesinin çevresine ve içine yetki akışını bozabilir. 

Web sitenizde bulunan bozuk bağlantıları bulmak için Ahrefs aracını kullanabilirsiniz. Ahrefs aracında 

Site Denetimi ile web sitesini tarayın > Dahili Sayfalar raporunu açın > “404 sayfa” hatalarını bulun

Bu şekilde web sitenizdeki kırık link hatalarını bulabilirsiniz. 404 kırık linkler hakkında yazmış olduğum içeriğe web sitemden ulaşabilirsiniz. 

12.Yinelenen İçerik Sorunlarını Düzeltin

Yinelenen içerik sorunları web sayfasında birden fazla görünen tam veya kısmi yinelenen içeriktir. Özellikle E-ticaret SEO çalışmalarında görünen bir sorundur. Ahrefs aracı ile yinelenen içerikleri bulabilirsiniz.

  • Ahrefs Site Denetimi ile web sitesini tarayın
  • Yinelenen İçerik raporuna tıklayın
  • “Sorunlar” sekmesini açın

Etkilenen URL’leri standart hale getirerek bu sorunu çözebilirsiniz. 

14.Yapılandırılmış Veri Kullanın 

Google daha anlamsal bir web sitesi oluşturmaya devam etmektedir. Böyle devam ettiği sürece veri işaretlemesi gün geçtikçe daha değerli hale gelmektedir. 

Web sitenizde yapılandırılmış veri kullanmıyorsanız mutlaka kullanın.

Schema.org birçok yapılandırılmış veri seçeneği sunmaktadır. E-ticaret siteleri için ürün, yerel işletmeler, insanlar, kuruluşlar vb. birçok veri yapısı bulunmaktadır. 

Yapılandırılmış veri ile ilgili yazmış olduğum Schema Nedir? içeriğime göz atabilirsiniz. 

Web sitenizde yapılandırılmış veri var olup olmadığını kontrol etmek için Google’ın Yapılandırılmış Veri Test Aracına göz atabilirsiniz. 

15.Web Sitenin Menü Yapısını Kontrol Edin

Web sitesinin menü yapısı, Kullanıcılar için daha kullanışlı ve arama motorları için doğru kurgulanmalıdır. Menü yapısında link ile tüm sayfalara ulaşılmalıdır. Çünkü arama motoru botları linkler ile web sayfalarına gidebilmektedir. 

Kullanıcılar açısından Menü yapısının kullanışlı olması gerekir. Kullanıcıların web sitesinde rahatça dolaşabilmesini sağlamalıdır. Böylelikle hemen çıkma oranlarının da düşme ihtimali vardır. 

Site İçi SEO Kontrol Listesi 

Temel SEO ve Teknik SEO çalışmalarının ardından Site içi SEO kontrol listesine bakıp sayfa içindeki optimizasyon çalışmalarını yapmamız gerekir. 

16.Kullanıcı Arama Niyetini Anlayın

İnsanların bir aramayı neden yaptığının asıl nedeni öğrenip, insanlara uygun içerikler üretirsek insanların web sitesinde hem daha uzun vakit geçirmesi sağlanır hemde dönüşüm oranları artar. 

SEO çalışmalarının asıl hedefi Kullanıcılar olmalıdır Arama motorları Değil. 

İnsanların aradıkları asıl amaca uygun sayfalar verilmelidir. Örnek, olarak insanlar SEO Kontrol Listesi ile alakalı bir arama gerçekleştirdi. Bu aramayı yapan kullanıcılara ben SEO Hizmeti sayfamı çıkarılırsa nasıl olur? Tabi kullanıcılar sayfayı ziyaret ettikten hemen sonra çıkacaktır. 

Kullanıcı arama niyeti, ilgili anahtar kelimeyi aradığınızda karşınıza çıkan ilk sayfadaki sonuçlara göre anlayabilirsiniz. İlgili anahtar kelime size zaten konunun ne ile ilgili olduğunu belirtmektedir. 

17.Kaliteli İçerikler Üretin

Web sitenize gelen kullanıcıların aradıkları bilgileri doğru ve bilgilendirici şekilde verirseniz insanlar web sayfasında daha fazla zaman geçirecektir. 

Web sitesinin içeriğinde aynı cümleleri tekrar etmeden sadece bilgi verme amaçlı derinlemesine içerikler üretilmelidir. Örnek olarak ben içerik üretmeden önce o konu hakkında bilgim var ama gene de yerli ve yabancı kaynaklardan ilgili anahtar kelime ilgili araştırma yapıyorum. 

Web sayfasında ilgili içerikleri kaliteli üreterek daha fazla trafik elde edebilirsiniz. 

18.İlgi Çekici Başlık Ekleyin 

Sayfa başlıklarını iyi şekilde optimize etmiyorsanız, sadece ana anahtar kelimeleri değil yan versiyon anahtar kelimeleri içinde sıralama fırsatı kaçırıyorsunuz demektir. 

Google Search console Performans raporunda önemli sayıda gösterim alana ama düşük tıklamalara sahip anahtar kelimeleri belirleyin. 

Böyle bir durumda genellikle başlık etiketlerini ve meta description açıklamalarını optimize etmeniz gerekir. 

İlgi çekici başlıklar ekleyerek web sitenize tıklanma oranlarını arttırın. Bu kadar net şekilde arttırın diyorum çünkü daha önceden denendi. Başlık etiketleri ve meta açıklamaları optimize edince web sitesine daha fazla trafik sağlandı. 

19.Etkileyici Bir Meta Açıklama Yazın

Her ne kadar meta açıklamalar okunmuyor gibi gözükse de insanların birçoğu meta açıklamalara göz atmaktadır. Meta açıklamalar ilgili web sayfası ile ilgili kısa bir özet olarak bilgi verilmelidir. Meta açıklamada mutlaka anahtar kelimeye yer verilmelidir. 

Başlık etiketlerinde bahsettiğim gibi Etkileyici başlık ve Meta açıklamaları web sitenize daha fazla trafik sağlar. 

20.Başlık Etiketlerini Doğru Kullanın

Başlık etiketlerini doğru kullanın. SEO çalışması uygulamayan birçok web sitesi halen başlık etiketlerini yanlış kullanmaktadır. H1 etiketi kullanmayan, H1 etiketini 2 defa kullanan vb. birçok hata ile karşılaşmaktayım.

Başlık Etiketlerinden H1 her sayfada sadece bir defa kullanılmalıdır.

H1 başlığından sonra ilgili konunun derinliğine göre H2 kullanımı ve H3 kullanımı yapılmalıdır. Örnek olarak:

  • SEO Kontrol Listesi (H1) 
  • Site İçi SEO Kontrol Listesi (H2)
  • Başlık Etiketlerini Doğru Kullanın (H3)

şeklindedir. 

21.Site İçi Link İnşası Doğru Yapın

Web sitesinde site içi link inşasını doğru yapın. Web sitesi içerisinde tüm sayfalara link gittiğinden emin olun. Site içi link inşasını web sitesine SEO çalışmaları yapmaya başlarken yapılması gereken bir çalışmadır.

Daha önceden anahtar kelime araştırması ile birlikte link çalışması belirlenmeli. Böylelikle hiç bir yetim sayfa bırakılmamalıdır. 

Site içi Link inşası bir biri ile alakalı olan web sayfalarını birbirine bağlanmasıdır.Örnek olarak bu sayfadan birçok web sayfasına link verilmiştir. Link verilen sayfaların hepsi bu sayfa ile alakalıdır. 

22.Yetim Sayfaları Bulun ve Düzeltin

Web sitenizdeki sayfalara her zaman diğer sayfalardan en az bir bağlantı verilmelidir. 

Google’ın Botları, bir web sayfasını taramak için bağlantıları kullanmaktadır. Eğer ki web sitenizde yetim sayfalar (link gitmeyen sayfalar) varsa Google’ın botları bu sayfalara ulaşamaz. 

Botların ulaşamadığı sayfalar sıralama almaz. Böylelikle hiçbir insana gösterilmez. Yetim sayfalar şu şekilde bulunur:

Ahrefs aracından site audit yapılmalı ve site taranmalı

Sol taraftan “Bulk Export“ sekmesine tıklanmalı

Bulk Export sekmesinde “view” sekmesinden ulaşılabilir.

Orphan Page ile ilgili daha fazla bilgi almak için web sayfamdaki içeriğime göz atabilirsiniz. 

23.Site İçeriğini Güncel Tutun

Sayfanızdaki içerik güncel olmayan bilgiler içeriyorsa veya yeni bir bakış açısıyla güncellenmekle ilgiliyse, iyi harcanan zamandır. 

Sonuçta, güncelliğini yitirmiş içerik genellikle kullanıcılar için en iyi deneyimi sunmaz, o halde Google, güncelleştirilmedikçe neden bu içerikleri sıralamaya devam etsin?

Web sitenizin içeriklerini her zaman güncel tutun. Bir zamanla modası geçmiş olabilir. Ama eski içerikleri güncellemek büyük kazançlar elde etmek için uygulanabilecek en iyi yöntemlerden bir tanesidir. 

Sektörde ki Ayhan Karaman abimin sözü olan “İçerik Kraldır, Süreklilik Kraliçe” sözünde de anlaşılacağı gibi içeriklerini devamlı olarak eklemeli ve güncelleme yapmalısınız. 

24.Görselleri Optimize Edin

Web sayfasının hız önemine yukarıda belirttiğim için girmeyeceğim.  Görsellerin optimize edilmesi web sayfasının hızını artırabilir. Web sayfasındaki görsellerin boyutlarını optimize ederek daha hızlı web sayfalarına ulaşabilirsiniz. Örnek olarak Tinypng kullanarak web sayfasındaki görsellerin boyutlarını optimize edebilirsiniz. 

seo-kontrol-listesi-gorsel-optimizasyonu

25.Görsellerde Alt Etiket kullanın

Görsellerde anahtar kelime geçirerek alt etiketler kullanılmalıdır. SEO çalışmalarında genellikle ihmal edilen alanlardan bir tanesidir. Web sitesinde çok fazla görsel olabilir en azından sitenin her sayfasındaki ana görsellerin içeriğini doğru açıklamak için alt etiket kullandığınızdan emin olun. 

Görsel alt etiketleri kullanarak SEO çalışmalarına katkı sağlayabilir. Görsel aramalarda daha üst sıralarda çıkabilirsiniz.

Site Dışı SEO Kontrol Listesi

Backlink stratejilerinizi doğru bir şekilde kurgulayın. Web sitenize aldığınız geri bağlantılar, yanlış stratejiler üzerine kurulduğunda web sitenize fayda sağlamaz. Backlink stratejinizi belirlerken dikkatli olmanız gerekir. Backlink stratejisi oluştururken dikkat edilmesi gerekenler aşağıda verilmiştir. 

  • Backlink alırken alakalı sitelerden backlink alınmalı.
  • Aynı site üzerinden çok fazla backlink çıkışı olmamalı.
  • Aldığınız linklerin anlaşılır ve basit olması gerekir.
  • Aynı ülkede bulunduğunuz sitelerden alınan backlinkler daha yararlıdır.
  • Backlink alırken anahtar kelime odaklı içerikten alırsanız daha fazla verimli olur.
  • Backlink çeşitliliği olması gerekir.

26.Rakibinizin Bağlantı Profilini Analiz Edin

Backlink stratejisi oluştururken ilk öncelikle rakip web sitelerinin aldıkları backlinkleri incelemeniz gerekir. Rakiplerin backlink profilleri iyi analiz edilirse daha iyi backlink stratejisi oluşturabilirsiniz. 

Ahrefs aracı ile rakiplerinizin backlink profilini incelemek için Site Explorer > Alan adını girin > Backlink Profile adımlarını takip ederek rakiplerinizin backlinklerini inceleyebilirsiniz.

27.Kaliteli ve İlgili Bağlantılar Alın

Web sitenize alacağınız backlinklerin, Potansiyel kullanıcıların girdiği sitelerden bağlantı alırsanız web sitenize tıklanma ihtimali artar. Örnek olarak bir kadın giyim satan e-ticaret firması Kızlar Soruyor, Kadınlar Kulübü, Kadınlar Bilir vb. sayfalardan bağlantı sağlarsa web sitesine girme ihtimali oldukça yüksektir. 

Web sitesinin sektörü ile ilgili bağlantılar alınmalı.Böylelikle o bağlantılardan web sitenize giriş sağlanabilir. Böyle sitelerden bağlantı alındığında web sitenizdeki dönüşüm oranlarınız artacaktır. 

28.Sosyal Medyayı Etkin Kullanın

Site dışı SEO çalışmaları yalnızca backlink çalışmalarından ibaret değildir. Sosyal medya çalışmaları da sitenize dış kaynaklı fayda sağlayan çalışmalar arasındadır. Sosyal medya verimli kullanılabildiğinde en iyi dış kaynak çalışmasıdır. Çünkü insanların sosyal medya kullanma oranı azımsanmayacak kadar fazladır. Sosyal medyayı daha etkili kullanmak için başlıca; 

  • Tüm sosyal medya uygulamalarında hesabınız olmalı 
  • Web sitenizdeki içerikleriniz ile eş zamanlı sosyal medya paylaşımları yapın 
  • İnfografik, video ve görsel paylaşımları yapın 
  • Sosyal medya dinamiklerini ve güncellemelerini takip edin
  • Sosyal medya reklamlarınızı doğru kurgulayın

Site dışı SEO çalışmaları sadece backlinkten ibaret değildir. Backlink dışında sosyal medya çalışmaları web sitenize dış kaynaklı fayda sağlayan en önemli çalışmalar arasındadır. Sosyal medya etkili kullanıldığında web sitesine ciddi katkı sağlayacaktır. Sosyal medyayı daha verimli kullanmak için aşağıdaki maddeleri uygulayabilirsiniz. 

  • Tüm sosyal medya kanallarını kullanın.
  • Web sitenizdeki içerikler ile beraber sosyal medya paylaşımları yapın.
  • Görsel, video ve infografik paylaşımlar yapın.
  • Sosyal medya güncellemelerini ve dinamiklerini takip edin.
  • Sosyal medya reklamları verin.

29.Yeni Bağlantı Kurma Fırsatları Bulun

Her zaman yeni bağlantı keşfedilme ve yeni bağlantı kurma fırsatı vardır. Ama yeni bağlantıları bulmak genellikle zaman alır. 

Yüksek kaliteli bağlantılar oluşturulması gerekir. Doğru SEO araçları kullanarak geri bağlantı profillerini inceleyebilirsiniz. SEO araçları ile dakikalar içerisinde bir sürü yeni bağlantı oluşturma fırsatı olacaktır. Doğru strateji ile birçok sağlam yeni bağlantı kurma fırsatı bulunabilir.

30.Zararlı Bağlantıları Reddedin

Zararlı bağlantılar, web sitenizin SEO performansına olumsuz yönde etkiler. Bu nedenle web sitenizin backlink profilini incelemeli ve zararlı olan bağlantıları tespit etmelisiniz. Zararlı bağlantıları Google Disallow aracı ile Google’a bildirmeniz gerekir.  Böylelikle o bağlantılar artık web sitenizin SEO performansına zarar veremez. 

  • DA otoritesi 10 ve 10’un altında olan siteler.
  • Web sitenin diğer web sitelerine çok fazla bağlantı veren siteler.
  • Web sitesinin aylık trafiğinin çok az olan siteler.

Böyle vb. sitelerden alınan bağlantıların Google Disallow aracı ile reddedilmesi gerekir. Böylelikle gelen bağlantılar artık web sitesine zarar veremez. 

Google Disallow aracı ile zararlı bağlantıları nasıl reddedileceğini öğrenmek için https://www.eyupkaradayi.com/google-disavow-tool-nedir/ içeriğime göz atabilirsiniz.

31.Bağlantı Kesişim Analizi Yapın

Rakiplerinizin backlink aldığı bağlantıları biliyor musunuz? Bir bağlantı kesişim analizi yaparak, hızlıca bağlantı kazanma fırsatı bulabilirsiniz.

SEO araçlarında Backlink Analytics aracını kullanarak rakip sitelerin hangi sitelerden bağlantı aldığını öğrenebilirsiniz. 

32.  Google Benim İşletmem Kurun

Google’da yapılan tüm aramalardan %46’sı yerel aramalardır. Bundan dolayı Yerel SEO çalışmaları için Google Benim İşletmemi kurun. Özellikle yerel hizmet veren firmalar için oldukça önemlidir. 

Son

Bu içeriğimde SEO kontrol listesini anlatmaya çalıştım. Web sitenizi SEO kontrol listesine göre denetleme yapabilirsiniz. Web sitenizin SEO denetlemesinde aklınıza takılan veya sormak istediğiniz soruları dilediğiniz zaman bana sorabilirsiniz.

eyup

Ben Eyüp Karadayı, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Maliye Bölümü mezunuyum. Üniversitede KGGT topluluğu kurucu başkanlığını yaptım. Üniversitede Earnadoda SEO stajyeri olarak çalıştım. Sonra BYT Dokuma firmasında e-ticaret uzmanı olarak çalıştıktım. Şimdi firmalara SEO danışmanlığı vermekteyim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu