SEO

Kopya İçerik Kontrol Araçları Nelerdir? 

Kopya içerik kontrol araçları başta Google olmak üzere tüm arama motorlarının temiz internet ortamı istemesi ile ortaya çıkmıştır. Bazı web site sahiplerinin içerik hırsızlığı yapması sonucunda bu işin önüne geçmek için yapılmaktadır. 

Web sitenizde her ne kadar kaliteli içerik üretmenize rağmen Google daha otoriter web sitelerini arama motoru sonuçlarında sizin üst sıralarında çıkaracaktır. Hatta web sitenizdeki içeriği çalan bir başka site sizden daha üst sıralarda çıkabilir. Bu yüzden web sitenizdeki içerikleri belirli aralıklarla kontrol etmeniz gerekir. Web sitenizdeki içerikleri kontrol ederken sizlere yardımcı olacak en kullanışlı içerik kontrolü araçlarını listeledim. 

İçindekiler

1)  Small SEO Tools

kopya-icerik

İlk olarak benim en çok kullandığım kopya içerik kontrol aracını sizlerle paylaşmak istedim. Bu araç 1.000 kelimeye kadar ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Ben 1.000 kelimeden daha uzun içeriklerim de iki veya üç farklı parçada kontrol işlemini gerçekleştirmekteyim.

2)  The SEO Tools 

the-seo-tools

The SEO Tools ile Small SEO Tools araçlarının özellikleri birbirine çok benzemektedir. İkisi de 1.000 kelimeye kadar ücretsiz olarak hizmet sunmaktadır.

3) Prepost SEO

kopya-icerik-kontrol-prepost

Pre Post SEO kopya içerik aracı diğer araçları gibi kopya içerik kontrolünü yapmaktadır. Ücretli versiyonunda 25.000 kelimeye kadar orjinal içerik olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. 

4) Plagiarisma

kopya-icerik-plagiarisma

Plagiarisma 190 farklı dil desteği sunmaktadır. Google, Bing ve tüm arama motorlarında içerik kontrolü yapabilirsiniz. 

5) Copy Space

kopya-icerik-kontrol-copyscape

Bu araç yukarıda verdiğim 4 araçtan farklı olarak direkt olarak web sitesi içerisindeki içerikleri kontrol etmektedir. Bu site kopya içerik ile ilgili konularda çok zaman kazandıracak bir sitedir. Örnek olarak ben kendi web sitemi inceledim ve sonuç bulunamadı. Kendi web sitenizi kontrol edebilirsiniz. 

Kopya İçerik Nedir?

Kopya içerik başka bir sitede yayınlanmış içeriği aynı veya büyük bir kısmını değiştirmeden kullanmaktır. 

Kopya içerik Google Da web sitenizin öne çıkmasına engel olacaktır. Web siteniz için hazırladığınız içerikleri kopya kontrol araçları ile özgünlük kontrolü yapabilirsiniz.

Kopya İçerik Olmasının Nedenleri Nelerdir?

Web sitesindeki tüm sayfaların içeriklerini orjinal içerikler ile oluşturulmasına rağmen Teknik SEO analizinde hala kopya içerik hatası verebilir. Oluşturulan içeriklerin başka bir siteden dolayı değil kendi sitenizde kopya içerik hatası verebilir. 

HTTP ve HTTPS Sorunu

web sitenizde HTTP ve HTTPS den kaynaklı kopya içerik hatası olabilir. Web sitenize sadece bir domain uzantısından ulaşıldığından emin olun. HTTP hatasının çözüm yolu kalıcı yönlendirme yapılarak çözülebilir. 

  • http://domainadi.com
  • http://www.domainadi.com
  • https://domainadi.com
  • https://www.domainadi.com

Bu alan adlarından hepsi farklı farklı yöntemler ile web sitesine giriş yaparsa kopya içerik sorunu ortaya çıkar. Bu sorunu çözmek için https://httpstatus.io/ adresine gidin ve dört farklı domain şeklinde yazarak web sitenize tek adresten girdiğine emin olun. Eğer ki farklı adreslerden giriyorsa kalıcı yönlendirme yapın.

301 kalıcı yönlendirme nasıl yapılacağı ile ilgili bilgi almak için https://www.eyupkaradayi.com/301-yonlendirme-nedir/ içeriğime göz atabilirsiniz. 

URL Yapısı

SEO uyumlu URL yapısına sahip değilseniz Google yanlış URL’leri kopya içerik muamelesi yapabilir. Web sitenin analizini yaparak kopya içerik analiz edebilirsiniz. URL yapınız bozuksa SEO uyumlu URL’ler kullanmaya başlamalısınız. 

SEO’ya uygun olmayan URL örnekleri aşağıdaki gibidir. 

  • https://domainadi.com/21687/47*\14
  • https://domainadi.com/urlşier21@örrü
  • https://domainadi.com/url_A/
  • https://domainadi.com/türkçe

Her sayfa için URL yapısı tek düzende olmalı ve SEO uyumlu URL ler olmalı. SEO uyumlu URL’lerin nasıl olacağını bilmiyorsanız https://www.eyupkaradayi.com/url-nedir/ içeriğime bakarak bilgi alabilirsiniz. 

Özgün İçerik Nedir?

Özgün İçerik daha önceden hiçbir web sitesinde yayınlanmamış bir bilginin alınarak yazarın bilgi süzgeci ile harmanlayarak ortaya orjinal bir içerik çıkarmasıdır. Orjinal içeriği hali hazırda var olan bir konuyu farklı bir bakış açısı ile ele almaktır. 

Özgün içerik oluşturmanın markanıza birçok katkısı vardır. Bu katkılardan bazıları aşağıda belirtilmiştir. 

  1. Orjinal içerikler ile marka bilinirliği arttırma.
  2. Orjinal içerikler ile Google’da daha üst sıralar çıkmak.
  3. Orjinal içerikler ile ürün ve hizmet hakkında doğru bilgiler vermek.
  4. Orjinal içerik ile müşteri kazanmak.
  5. Orjinal içerik ile satışları artırmak.
  6. Orjinal içerik ile dönüşümleri arttırın.
  7. Orjinal içerik ile rakiplerin arasından öne çıkmak.

SEO uyumlu orjinal içerikler üreterek web sitenizin arama motorlarında daha üst sıralarda yer almasını ve yukarıdaki avantajları elde edebilirsiniz. 

SEO uyumlu içerik nasıl üretileceğini bilmiyorsanız https://www.eyupkaradayi.com/seo-uyumlu-icerik-nedir/ içeriğime göz atabilirsiniz.

Kopya İçeriklerin Firmalara Verdiği Zararlar Nelerdir?

Firmaların bir marka değeri oluşturmasında özellikle dijital pazarlama faaliyetlerinde içerik pazarlamasının yeri büyüktür. Özgün, kaliteli ve dikkat çekici içerikler her zaman firmayı daha fazla katkı verecektir. 

Kopya içerik web sitenizin marka adımlarını oluşturmasında ve markayı büyütmesinde ciddi zararlar verir. Kopya içeriklerin başka zararları da vardır. Bu zararlar aşağıdaki gibidir.

  1. Marka kimliğine zarar verir.
  2. Web sitenin Google’da üst sıralara çıkması engellenir.
  3. Potansiyel müşterilere organik arama aracılığı ile ulaşılamaz.

Bir İçeriğin Kopya Oranı Ne Kadar Olmalıdır?

Özgün bir içerikte kopya oranı olmasa daha iyidir. Ama belirli bir oranda maalesef kopya olabilmektedir. Yeni yazılmış bir içerikte kopya oranı %10’u geçmemesi gerekir. İçeriklerinizin kopya oranları olabildiğince düşük tutmaya çalışın. 

eyup

Ben Eyüp Karadayı, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Maliye Bölümü mezunuyum. Üniversitede KGGT topluluğu kurucu başkanlığını yaptım. Üniversitede Earnadoda SEO stajyeri olarak çalıştım. Sonra BYT Dokuma firmasında e-ticaret uzmanı olarak çalıştıktım. Şimdi firmalara SEO danışmanlığı vermekteyim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu