SEO

Chrome SEO Eklentileri Nelerdir? Chrome’un En İyi 17 SEO Eklentisi

Chrome SEO eklentileri, SEO çalışmalarını daha hızlı analiz yapmak için kullanılmaktadır. 

SEO analizleri genellikle uzun süren ve ücretli araçlar tarafından yapılan bir analizdir. 

Özellikle son zamanlarda dolar kurunun yükselmesi ile birlikte ücretsiz olarak SEO analizi yapmak isteyenler için çok kullanışlıdır. Chrome eklentileri ücretsiz olduğu gibi bazı analizleri yaparken çok zaman kazandırmaktadır. 

Bugün SEO ile ilgili 17 farklı chrome eklentisini inceleyeceğiz. Buradaki farklı eklentilerin benzer yaptığı işlerde var. Ama ben sizinle paylaşmak istedim. Hangi eklenti daha çok beğenirseniz onu ekleyebilirsiniz. Eklentiler aşağıdadır.

  1. Detailed SEO Extension SEO Eklentisi

En çok kullandığım eklenti diyebilirim. Bu eklenti sayesinde birçok SEO faktörüne bakılıyor. Bu eklenti ile kontrol edilenler:

  • Title
  • Description
  • URL
  • Canonical (yönlendirmeler)
  • Robots Tag 
  • Sayfadaki tüm kelimelerin sayısı
  • Hangi dil olduğu
  • Anahtar kelimeler
  • Bildirimler
  • H etiketinin kullanımı
  • Dahili ve iç bağlantı 
  • Kullanılan image görselleri ve alt etiketleri
  • Schema kullanımı (yapısal veri kullanımı) 
  • Web sitenin sosyal medya bağlantıları
Google-chrome-seo-eklenti

Bu eklentide mouse’u aşağı doğru çekerek kontrol edebilirsiniz. Diğer sekmelere geçerek diğer kontrolleri yapabilirsiniz. Bu eklentiyi genellikle rakip firmalara ve yeni gelen projeleri hızlıca incelemek için kullanıyorum. 

google-chrome-seo-eklenti-detailed

Bu eklentiyi Chrome’a eklemek için buraya tıklayabilirsiniz. 

Site içi SEO optimizasyonu ile ilgili daha fazla bilgi almak için https://www.eyupkaradayi.com/site-ici-seo-nedir/ yazıma göz atabilirsiniz.

  1. SEO META in 1 CLICK SEO Eklentisi

SEO Meta in 1 click eklentisi, bir üstteki eklenti ile benzemektedir. Bu eklentide yukarıda ki eklenti ile benzer özellikler taşımaktadır. Bu eklentide yukarıdaki gibi title, description, keywords, URL, Caninacol (yönlendirmeler), H etiketleri, görseller, görsellerin alt etiketleri gibi SEO konusundaki uygunları kontrol edebilirsiniz. 

google-chrome-seo-eklenti-seo-meta-in-1-cilck

Bu eklentiyi Chrome’a eklemek için buraya tıklayabilirsiniz.

  1. SEOquake SEO Eklentisi

Bu eklenti ile bazı site içi SEO ve site dışı SEO metrikleri görünebilir. “Page Info” bölümü ile sayfa içi unsurlar ve meta açıklamalarının SEO uyumluluğu kontrol edilebilir. Onların dışında sayfa içeriği, içerikte kullanılan anahtar kelime vb. birçok bilgi vermektedir. 

google-chrome-seo-eklenti-seoquake

Bu eklenti arama sayfası sonuçlarında, sayfalar ve ilgili aramanın SEO metrikleri hakkında bilgi vermektedir. 

google-chrome-seo-eklenti-seoqukae-2

Bu eklentiyi Chrome’a eklemek için buraya tıklayabilirsiniz.

  1. Keyword Surfer SEO Eklentisi

Bu eklenti, Arama sonuçlarında ilgili arama ile ilgili aranma hacmi, diğer ilgili anahtar kelimeleri, web sitesinin aylık tahmini trafiği kolaylıkla görülebilir. Gösterilen verilerin Ahrefs, Semrush gibi popüler ücretler ile %100 uyuşmamaktadır. Ama oldukça paralel olduğunu söyleyebilirim. Ahrefs, Semrush gibi araçlara ücret ödemek istemiyorsanız, SEO anahtar kelime hacimleri için tamamen ücretsiz değerli bilgiler veren bu eklentiyi kullanabilirsiniz.

google-chrome-seo-eklenti-keyword-surfer

Bu eklentiyi Chrome’a eklemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Anahtar kelime araştırması ile ilgili https://www.eyupkaradayi.com/anahtar-kelime-arastirmasi-nedir/ Yazımı inceleyebilirsiniz.

  1. SEO Keyword Volume TR SEO Eklentisi

SEO keyword volume TR, bir sayfada olan anahtar kelimenin aylık aranma hacmini, alakalı anahtar kelimeleri, alakalı anahtar kelimede listelenen web sitelerinin aylık trafikleri öğrenebilirsiniz. Bu eklentide anahtar kelimeyi seçtikten sonra sağ tık yaptıktan sonra Ubersuggest sitesine yönlendirmektedir. Bu SEO aracını ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Yalnızca günlük limiti vardır.

google-chrome-seo-eklenti

Bu eklentiyi Chrome’a eklemek için buraya tıklayabilirsiniz.

  1. Ahrefs Tool Bar SEO Eklentisi

Ahrefs Toolbar, İsminden de anlaşılacağı ahrefs.com’un bir eklentisidir. Bu eklenti, Ahrefs sıralaması, (DR) etki alan derecesi, (UR) URL derecelendirmesi, yönlendirilen alan adlarının sayısı ve backlink kaynaklarını göstermektedir. Ahrefs aracını satın alamayan için oldukça kullanışlı bir eklentidir. 

  1. Page Analytics SEO Eklentisi

Page Analytics, web sitelerinde gezinirken Google Analytics hesabınızdan veri görüntüleme sağlamaktadır. Google Analytics hesabınıza giriş yaptıktan sonra Page Analytics uzantılarını açarak metriklere göz atabilirsiniz.Bu eklenti hemen çıkma oranı, ortalama sayfa süreleri, benzersiz sayfa görüntülemelerini göstermektedir.

Bu eklentiyi Chrome’a eklemek için buraya tıklayabilirsiniz.

  1. Redirect Page SEO Eklentisi

Redirect Page eklentisi, web sayfasının hangi durum kodu ile açıldığını göstermektedir. Bu eklenti özellikle sunucu ve yönlendirme hataları hakkında bilgiler vermektedir. Yönlendirme yapılan sayfalar arasında bir zincir varsa bu zinciri eklenti ile öğrenebilirsiniz. 

Bu eklentiyi Chrome’a eklemek için buraya tıklayabilirsiniz.

  1. SEO Assistant by İçerik Bulutu

SEO Assistant by İçerik Bulutu, İçerik Bulutu firmasının sunduğu bir eklentidir. Bu eklenti, sitenin adı, sayfanın başlığını, yayınlanma tarihi, dil, anahtar kelimeleri, görsel sayısını göstermektedir. Anahtar kelimelerden istenilen anahtar kelimeler çıkartılarak alakalı anahtar kelimeler görülebiliyor. 

Bu eklentiyi Chrome’a eklemek için buraya tıklayın.

  1.  Free Backlink Link Checker by LRT

Free Backlink link checker by lrt ve Check my links eklentileri aynı görevi görmektedir. Bu iki eklentide site içerisindeki internal ve external bağlantıları hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. 

Bu eklentiyi Chrome’a eklemek için buraya tıklayın.

  1. what Runs

What Runs eklentisi ile bir web sitesinde hangi teknolojiler kullandığı hakkında bilgi vermektedir. Bu eklenti ile rakip sitelerin hangi teknolojileri kullandığını görerek analiz yapabilirsiniz.

Bu eklentiyi Chrome’a eklemek için buraya tıklayın.

  1. Facebook Pixel 

Facebook Pixel, Facebook üzerinden re-marketing (yeniden pazarlama) için kullanılmaktadır. Yani, web sitesini ziyaret etmiş kişileri tekrar hedeflemek için eklenen koddur. Bu eklenti ile, Facebook pixel kodunun çalışıp çalışmadığı kontrol edilir.

Facebook Pixel SEO yönü, Google için en önemli metriklerden birisi kullanıcı deneyimidir. Eğer ki bir insan tekrar aynı siteye giriyorsa kullanıcı deneyimi iyi olarak algılanacaktır. Sitemize giren kişilere Facebook Pixel kod yardımı ile tekrar reklam göstererek siteye trafik çekmeyi amaçlar.

Aşağıda Trendyol’un Facebook Pixel kodunun çalışıp çalışmadığını göstereceğim. Sadece Trendyol değil dijital pazarlamayı iyi kullanan tüm firmalar bu kodu kullanmaktadır. 

Bu eklentiyi Chrome’a eklemek için buraya tıklayın.

  1. Google Tag Manager

Google Tag Manager, aynı Facebook Pixel gibi doğrudan SEO eklentisi değildir. Ama SEO’ya oldukça katkı sağlamaktadır. Google Tag Manager, web sitesine gelen kişilerin hangi hareketleri yaptığını incelemek için kullanılmaktadır. Google Tag Manager kullanarak kullanıcıların web sitesinde kaç tıklama yaptığını, hangi sayfalara girdiğini, iletişim sayfasına girip girmediğini gibi birçok analize ulaşılabilir. 

Bu eklentide Google Tag Manager yönetiminden ziyade hangi sitede olup olmadığını kontrol etmek için kullanılır. Mesela ben kendi web siteme Google Tag Manager’i kurdum.

Bu eklentiyi Chrome’a eklemek için buraya tıklayın.

  1. web Developer

Web Developer eklentisi ile web sitesinde iki önemli faktörü inceleyebilirsiniz. Birincisi web sitesinin farklı boyutlarda nasıl göründüğü kontrol edilir. İkincisinde alt metni olan resimleri bulabilir. Bunlar dışında bu eklenti ile birçok farklı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Bu eklentiyi Chrome’a eklemek için buraya tıklayın.

  1. Check My Links

Check My Links eklentisi ile internal ve external bağlantıları görüntülenebilir. Yönlendirme sayfaları veya kırık bağlantıları rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

Bu eklentiyi Chrome’a eklemek için buraya tıklayın.

  1. Link Miner

Web sayfalarını bozuk bağlantılar için kontrol eder ve bu bağlantılarla alakalı uyarılarını bizimle paylaşır. Eklenti sayesinde daha hızlı ve akıllı kararlar alabilir, çözümler üretebilirsiniz. Herhangi bir sayfayken uzantıya tıklayın ve analizi gerçekleştirin. Analiz yaptığınız sayfadaki tüm bağlantıları dışa aktarabilir ve hatta sayfadaki her bağlantının yanındaki verileri görüntüleyebilirsiniz.

Link Miner, Check My Links gibi dahili bağlantıları ve bozuk bağlantılar hakkında bilgi verir. Bu eklentiler sayesinde daha hızlı kararlar alınabilir. Herhangi bir sayfayı açtıktan sonra eklentinin üzerine tıklayarak analiz gerçekleştirebilirsiniz. Analiz sonucunda tüm bağlantıları dışa aktarabilirsiniz.

Bu eklentiyi Chrome’a eklemek için buraya tıklayın.

  1. Page Load Time

Page Load Time eklentisi, araç çubuğunda web sitesinin sayfalarının yüklenme sürelerini ölçer. Sayfa yükleme süresini araç çubuğunda görüntüler. 

Bu eklentiyi Chrome’a eklemek için buraya tıklayabilirsiniz.

eyup

Ben Eyüp Karadayı, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Maliye Bölümü mezunuyum. Üniversitede KGGT topluluğu kurucu başkanlığını yaptım. Üniversitede Earnadoda SEO stajyeri olarak çalıştım. Sonra BYT Dokuma firmasında e-ticaret uzmanı olarak çalıştıktım. Şimdi firmalara SEO danışmanlığı vermekteyim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu